Thorslundkagge Tunnbinderi

Här möter det historiska hantverket framtiden

Från det att vi med största omsorg väljer ut de ekstockar som är av allra högsta kvalitet, tar det mer än tre år innan vi har en färdig trätunna.
För oss finns inga genvägar.

För oss finns inga genvägar. Vi låter saker och ting ta tid. Eken måste få växa, timingen måste bli rätt.
Vi väljer varsamt stockarna vi arbetar med. Vi vet att med naturmaterial, skickligt hantverk och tid kan vi binda trätunnor av högsta kvalité. Vi arbetar inte mot tiden utan med den.

Hos oss på Thorslundkagge hittar ni mycket mer än bara ekfat. Vi har stolt bevarat hantverkskunskaper som är mer än 2500 år gamla och vi visar gärna upp hur vi arbetar för att det historiska hantverket ska bindas samman med framtiden i vår verksamhet.

Ekfat

Den 12-13 September bjuder vi in till Aptitrundan Höst hos oss på Thorslundkagge tillsammans med Sörmlands Matkluster. Strandviks Blommor gästar med pop-up i vår butik med fokus på vintergröna växter. Ni får uppleva produktionen live, besöka vårt museum Ekliggarnas Sal och gå en guidad visning med vår tunnbindarmästare. Det finns även möjlighet att delta på vår exklusiva whiskyprovning “Trätunnnans betydelse” under ledning av Johan Thorslund. På grund av Covid-19 har vi begränsat kapaciteten till max 50 personer per besökspass (Förmiddag/eftermiddag). För att säkra din entré ber vi dig därför att boka din biljett i vår webbshop så vi på ett säkert sätt kan ta ansvar för våra besökares trygghet.   

Ekliggarnas Sal

Visste ni att vi har sex kungligheter inneboende hos oss? Tillsammans med Spritmuseet i Stockholm kan vi stolt presentera sammanlagt fjorton ekliggare som idag kan räknas som något av en nationalskatt.

Läs mer om Ekliggarnas sal

Ekliggarens sal
hantverkskunskaper