fbpx

Kontakta oss

Du hittar vårt tunnbinderi i gränslandet mellan Sörmland, Närke och Östergötland, i vackra Högsjö strax utanför Vingåker.  

Läs mer om vad vi har att erbjuda här nedan och se gärna filmen om oss som är producerad av Stolt Mat i Sörmland.

Kontakt
Adress: Brevensvägen 4, 64362 Högsjö 
Telefon: 0151-160800
E-post: info@kagge.com

  • Presskontakt
    Rikard Thorslund
    Mail: rikard@kagge.com

Whiskyprovning "Trätunnans Betydelse"

Det du trodde du kunde om whisky ställs på sin spets när Tunnbindarmästare Johan Thorslund utmanar dig att gissa trätunnans storlek, rostningsgrad och destillatets lagringstid på 8 olika varianter i ett blindprov.

På Tunnbinderiet Thorslundkagge har vi lagrat ett och samma destillat i hela 29 varianter med fokus på volym, rostningsgrad/kolat samt lagringstid för att låta er uppleva trätunnans betydelse. Destillatet är självklart lagrat på trätunnor av svensk ek.
Ta chansen att bredda din kunskap och lära dig mer om lagringen samtidigt som du provar whisky.

Whiskyprovningen är ca 90 minuter och kan med fördel kombineras med vår guidade visning av tunnbinderiet. 

Priset för visning+ whiskyprovning är 950 kr/pp vid bokning av minimum 4 personer. 

Visning

Om ni är nyfikna på hur vi arbetar erbjuder vi en guidad gruppvisning där vi berättar och visar olika handgrepp och hantverksmetoder som traditionellt använts ända fram till idag.

Vi besöker vår industriproduktion där ni får uppleva hur arbetet i vår verkstad går till med produktionen av våra egentillverkade tunnor. Som avslut gör vi ett besök i Ekliggarnas sal, med norra Europas största ekliggare som finns hos oss på Thorslundkagge och som är ett stolt samarbete med Spritmuseet.

Uppskattad tid för en guidad visning är ca 90 minuter. Pris: 250kr per person. (Minimum fyra personer per bokning)

Välkommen att kontakta oss genom att ringa eller maila till visning@kagge.com för att boka en visning. Alternativt boka direkt här. 

Ekliggarnas Sal

Visste ni att vi har sex kungligheter inneboende hos oss? Tillsammans med Spritmuseum kan vi stolt presentera sammanlagt fjorton ekliggare som idag kan räknas som något av en nationalskatt.

Sex av ekliggarna härstammar från ”Kungaserien” samt sex från ”Bellmanserien”. Tunnorna ägdes tidigare av vinhandelsfirman Cederlunds och stod under lång tid i källarlokalen under Stockholms slott. Hur dessa fantastiska Ekliggare till slut hittat hem till Högsjö är en historia i sig. Det visar sig att det kanske inte var en slump att de hamnade på Thorslundkagge.

Läs mer om Ekliggarnas sal

Ekliggarens sal

Boende i närheten av Thorslundkagge

Om ni önskar tips om boende i samband med ert besök  så kan vi rekommendera följande boenden i och omkring Högsjö. Närmast  tunnbinderiet ligger Högsjö Gård där ni kan boka rum i herrgårdens Norra flygel. För den lite större gruppen rekommenderar vi Båsenberga hotel och konferens som erbjuder ett sextiotal enkel och dubbelrum med restaurang och golfbana. Strax utanför Vingåker ca 20 minuter från Thorslundkagge går det även att boka stuga, rum eller campingplats på Hjälmargården i Läppe.

Arrangerade Gruppresor för bussbolag

Vi erbjuder en guidad visning av tunnbinderiet och Ekliggarnas Sal tillsammans med vår tunnbindarmästare Johan Thorslund. I kombination med ert besök på Thorslundkagge kan ni äta en vällagad tunnbindarlunch på den lokala restaurangen Ditt Skafferi. Vi önskar en öppen dialog med arrangören för att kunna säkerställa att ni känner en trygghet hos oss som besöksmål och att era grupper får en positiv upplevelse. Vi tar gärna emot prisförfrågningar/ bokningar till vår mail: Visning@kagge.com