Kontakta oss

Du hittar vårt tunnbinderi i gränslandet mellan Sörmland och Närke, i vackra Högsjö. Vi erbjuder visningar av hantverket, verksamheten, museet Ekliggarnas sal, och besök i vår fabriksförsäljning.

Kontakt
Adress: Brevensvägen 4, 64362 Högsjö 
Telefon: 0151-160800
E-post: info@kagge.com

I samband med att du besöker oss kan vi rekommendera ett besök på det lokala värdshuset Ditt Skafferi för en bit mat, fika, eller kanske prova whisky som är lagrat på våra Svenska ekfat.

Visningar

Om ni är nyfikna på hur vi arbetar erbjuder vi en guidad gruppvisning där vi berättar och visar olika handgrepp och hantverksmetoder som traditionellt använts ända fram till idag.

Vi besöker vår industriproduktion där ni får uppleva hur arbetet i vår verkstad går till med produktionen av våra egentillverkade tunnor och fat. Som avslut gör vi ett besök i Ekliggarnas sal, med norra Europas största ekliggare som finns hos oss på Thorslundkagge och som är ett stolt samarbete med Spritmuseet.

Uppskattad tid för en guidad visning är ca 90 minuter. Pris: 250kr per person. (Minimum fyra personer per bokning)

Välkommen att kontakta oss för att boka din rundtur!

Visningar
Ekliggarens sal

Ekliggarnas Sal

Visste ni att vi har sex kungligheter inneboende hos oss? Tillsammans med Spritmuseet i Stockholm kan vi stolt presentera sammanlagt femton fat som idag kan räknas som något av en nationalskatt.

Sex av faten härstammar från ”kungaserien” samt sex från ”bellmanserien” Faten ägdes tidigare av vinhandelsfirman Cederlunds och stod under lång tid i källarlokalen under Stockholms slott. Hur dessa fantastiska Ekliggare till slut hittat hem till Högsjö är en historia i sig. Det visar sig att det kanske inte var en slump att de hamnade på Thorslundkagge.

Läs mer om Ekliggarnas sal

Fabriksbutik

Våran fabriksbutik har öppet alla lördagar (förutom midsommardagen) mellan 25 April till 12 September 2020 klockan 10-14.

Resten av året tar vi givetvis med glädje emot besökare från både när och fjärran men då endast genom tidsbokning. Hör gärna av dig till Lottie genom att maila lottie@kagge.com eller ringa 0151-160800 för att boka en tid för ditt besök.

Välkommen till oss!
P.S. Har du ingen möjlighet att besöka oss? Besök vår webbshop

Thorslundkagge Fabriksbutik